Vidensportal
Skift til Ren Natur
Facebook
Instagram
Youtube

Ren Natur er på menuen hos McDonalds!


McDonalds har været samarbejdspartner hos os i HDR siden 2008. Dette samarbejde har igennem årene bestået af flere forskellige projekter, hvor Ren Natur, siden 2019, har været mest iøjnefaldende. Faktisk var McDonalds også med til at teste Ren Natur, da vi i 2018, sammen med 4 udvalgte kommuner, trykprøvede konceptet hos 24 inviterede foreninger.

De sidste 5 sæsoner har McDonalds været en af hovedsponsorerne bag Ren Natur og bidrager dermed til en øget bevidsthed om betydningen af rene og affaldsfrie lokalområder på tværs af hele landet. Dette sker gennem konkrete indsamlingsaktiviteter, hvor frivillige foreninger samler affald på særlige ruter udpeget af den lokale kommune og os i HDR. Foreningerne kan tjene mellem kr. 2500 og 3000 til foreningskassen ved at deltage i denne lokale miljøaktion.

Og hvordan er det så gået med Ren Natur siden starten i 2019? Tja, det er faktisk gået over al forventning!

Ren Natur har aktiveret mere end 20.000 frivillige, som estimeret har fjernet i omegnen af 4,5 millioner stykker fra naturen. Analyser peger også på at alle disse mange frivillige har fået en større opmærksomhed på problemstillingen ”henkastet affald” og at deltagelsen ydermere har påvirket deres adfærd i positiv grad.

Hos McDonalds har Ren Natur nu fået fint følgeskab af andre sympatiske tiltag. Alt dette kan du læse meget mere om på deres hjemmeside, som du finder her:  https://www.mcdonalds.com/dk/da-dk/merepaamenuen.html

 


Et hjerteligt tak til alle vores samarbejdspartnere