Vidensportal
Facebook
Instagram
Youtube

Skiftetid i Hold Danmark Rent


Da Hold Danmark Rent, i 2007, blev etableret som en erhvervsdrivende fond var både Benny Steen Rasmussen og Anette Juul til stede. Benny som direktør for Dansk Retursystem og repræsentant for industrien og Anette som projektkonsulent og medlem af etableringsgruppen. Sammen med de øvrige parter fra industri og stat blev etableringen fejret i Kongens Have og arbejdet med at nedbringe mængderne af henkastet affald i Danmark kunne påbegyndes.  

Efter knapt 6 år som drift selskab i Hillerød og 2 år som en del af Friluftsrådet overtog Benny og Anette brandet Hold Danmark Rent 1. januar 2016. HDR var på dette tidspunkt et veldefineret og veletableret brand og arbejdet bestod derfor i at vedligeholde det stærke fundament men også at rendyrke formålet og samtidig gøre brandet uafhængig af fonds- og statsstøtte. 

En stor tak til Benny

Benny har siden 2016 haft den daglige ledelse af organisationen og under hans ledelse er HDR blevet genfødt for anden gang og står i dag stærkere end nogensinde. Fokus har været og er i stigende grad på samarbejdet med kommunerne, hvor de årlige HDR Affaldsanalyser og Strandkasserne på kysterne er centrale. Men også Ren Natur, som blev lanceret i 2019, har udviklet sig til en væsentlig spiller på affaldsområdet, når det handler om inddragelse af den frivillige indsats. Endelig og ikke uvæsentligt har Benny arbejdet for i højere grad at inddrage industrien og de kommercielle partnere i et forsat klart fokus på den fælles indsats for et samfund uden henkastet affald.

Benny er fortsat medejer af Hold Danmark Rent og vil i fremtiden hellige sig en videreudvikling af HDR Affaldsanalyse i stillingen som seniorkonsulent.

Og velkommen til Anette!

Når Anette nu skifter titel til direktør, så er det med ro i maven og en stor taknemmelighed i hjertet. Anette har været med siden den spæde start i 2007 og trækker dagligt på den viden og historie som er fulgt med igennem årene. Siden overtagelsen af HDR i 2016 har Anette primært haft fokus på kommunikation og relations skabende projekter. Hun har blandt andet været ansvarlig for udrulningen af frivillighedskonceptet Ren Natur og etableringen af HDR Kysttælleskab, som koordinerer de succesfulde Strandkasser til opsamling af frivilligt indsamlet marint affald.

”Jeg har altid troet på relationen og partnerskabet mellem mennesker. Det er altafgørende i livet og bestemt også for HDR i vores bestræbelser på at løse vores eneste formål, nemlig at nedbringe mængderne af henkastet affald i Danmark. Min fornemmeste opgave er at sikre at HDR, også i fremtiden, er et værdigt samlingspunkt på affaldsscenen, som til alle tider tager rollen med stor ydmyghed, kreativitet og faglighed. Jeg har og har haft den bedste læremester i Benny, som nu giver mig en mulighed for at sætte mit præg på opgaven”


Et hjerteligt tak til alle vores samarbejdspartnere