Vidensportal
Skift til Ren Natur
Facebook
Instagram
Youtube

Nordisk Strandrydder Dag 2023


Nordisk Strandrydder Dag 2023 blev festligholdt lørdag den 6. maj, hvor Thorsminde By, Holstebro Kommune og Hold Danmark Rent havde inviteret til strandrensning og en dejlig dag ved vandet på Thorsminde Strand. 

Knapt 40 ivrige deltagere var mødt op og blev udstyret med veste, handsker og sækker og sendt ud på de ruter, som Rikke fra Thorsminde By havde planlagt og beskrevet. 

Vejret var ikke allerbedst, men alle gik til opgaven med stort engagement og godt humør. Alle 9 optegnede ruter blev gennemført og dermed blev både strand, klitter, bagland, fjordarealer og indfaldsveje renset for affald. 

Folkene fra firmaet Kaj Bech kørte hele formiddagen med traktor og vogn for at indsamle både det som de frivillige havde indsamlet på dagen, men også for at afhente det marine affald, som var indsamlet tidligere og lagt i de mange Strandkasser langs kysten.  

Kl. 12.00 var der velfortjente lækre grillpølser og drikkevarer til alle og det blev nydt i læ for blæsten ved Strandingsmusset. 

Hvor meget der helt nøjagtig blev indsamlet på dagen vides ikke, men den store container var fyldt til bristepunktet med både stort og småt. Også resterne en redningsflåde fra den engelske kanal blev bjerget, hvilket gjorde stort indtryk på alle deltagere. Vi kan kun gisne om hvilke historie der ligger bag netop det stykke marine affald, og det i sig selv satte dagen i perspektiv. 

Tusinde tak til alle deltagerne i Thorsminde og til alle jer andre der var på kysterne andre steder i landet. Jeres indsats er enestående. 

Alene kan vi noget - men sammen kan vi alt!


Et hjerteligt tak til alle vores samarbejdspartnere